ZONI&WuWu w Muzeum Polskiej Wódki

Dodano: 04.07.2018, modyfikacja: 04.07.2018
Kulinarny krajobraz Pragi wzbogacił się o Bistro WuWu i Restaurację ZONI, które powstały na terenie zrewitalizowanego kompleksu Centrum Praskie Koneser w Muzeum Polskiej Wódki z inicjatywy rodzinno-biznesowej spółki REST TEAM sygnowanej nazwiskiem Nizio.



Lokale stanowią swoistą kreatywną mieszankę architektonicznych i wnętrzarskich doświadczeń właściciela pracowni Nizio Design International - Mirosława Nizio oraz biznesowego doświadczenia twórców sukcesu sopockiego White Marlin - Ewy i Andrzeja Nizio.

WuWu i ZONI to unikatowe miejsca dla koneserów polskich smaków i trunków, dla ludzi z pasją do rytuałów, tradycji i historii. Skupiają ludzi kreatywnych, ambitnych i szalonych, wychodzących poza schematy, zarówno w kuchni, jak i w życiu. Zanurzają gości w świecie wódki i przekąski, ale nie pozwalają im się w nim kompletnie zatracić.

Na czele kuchni WuWu stoi ceniona i mimo młodego wieku bardzo już doświadczona szef Adriana Marczewska. - Myśl o prowadzeniu kuchni bistro WuWu pobudza do poszukiwań, budzi nostalgię i daje motywację do współtworzenia miejsca, gdzie historia spotka nowe tradycje i przyszłość. Rozmach tego projektu daje możliwość pokazania światu najcenniejszych elementów rodzimej kultury kulinarnej.

WuWu wskrzesza polską kulturę łączenia wódki z prostymi daniami nadając temu duetowi nową wartość. To wspaniały duet, dzięki któremu będziemy się wspólnie przyglądać przedwojennym warszawskim salonom. Odtwarzamy ducha miejsca, w którym ludzie są ugoszczeni i zaopiekowani, gdzie mogą zasmakować wspaniałej kuchni przedwojennej i odkryć na nowo ciekawe produkty, które mamy w Polsce.

Bistro WuWu działa w cyklu 24h. Rano towarzyszymy gościom w pobudce, potem wspólnie przechodzimy przez poszczególne etapy dnia od lunchu do kolacji, a weekendowo rozkręcamy się muzycznie.

Już w okresie międzywojennym każdy nowo otwarty lokal gastronomiczny, ale i nowe danie w menu wywoływało emocje, radość, ciekawość i plotki.

Restauracja ZONI to przestrzeń udanych spotkań i dobrych relacji, miejsce do ważnej rozmowy, której towarzyszy doświadczenie polskiej kuchni tradycyjnej a równocześnie nieprzewidywalnej i zaskakującej. Miejsce, gdzie działy się i dziać będą ważne rzeczy i tę historię czuje się w DNA tej przestrzeni.

ZONI to opowieść o tożsamości polskiej kuchni. Zapewniając gościom kuchenną medytację czaruje autorską kuchnią Aleksandra Barona – która jest nietuzinkowa, pełna oryginalnych smaków, nowoczesna, a zarazem silnie zakorzeniona w polskiej tradycji, lokalności i szacunku do produktów.

Tu cofniesz się w czasie, pobudzając wszystkie zmysły. Do zobaczenia na Placu Konesera 1 w Muzeum Polskiej Wódki




IP/TJ

Więcej na ten temat


Wasze komentarze

2018-07-21 18:33 Smakosz napisał:
Mieszkam na Pradze i bardzo się cieszę, że rozwija się ona we wszystkich aspektach. Nie tylko budowlanych i kulturalnych ale również kulinarnym. Do tej pory większość najfajniejszych restauracji znajdowała się na drugim brzegu Wisły. Jednak od jakiegoś czasu dzięki ogromnym zmianom widać że restauratorzy zaczęli doceniać prawobrzeżną część miasta.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Twoja-Praga.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii






wstecz