ZONI&WuWu w Muzeum Polskiej Wódki
Dodano: 04.07.2018, modyfikacja: 04.07.2018

Lokale stanowią swoistą kreatywną mieszankę architektonicznych i wnętrzarskich doświadczeń właściciela pracowni Nizio Design International - Mirosława Nizio oraz biznesowego doświadczenia twórców sukcesu sopockiego White Marlin - Ewy i Andrzeja Nizio.
WuWu i ZONI to unikatowe miejsca dla koneserów polskich smaków i trunków, dla ludzi z pasją do rytuałów, tradycji i historii. Skupiają ludzi kreatywnych, ambitnych i szalonych, wychodzących poza schematy, zarówno w kuchni, jak i w życiu. Zanurzają gości w świecie wódki i przekąski, ale nie pozwalają im się w nim kompletnie zatracić.
Na czele kuchni WuWu stoi ceniona i mimo młodego wieku bardzo już doświadczona szef Adriana Marczewska. - Myśl o prowadzeniu kuchni bistro WuWu pobudza do poszukiwań, budzi nostalgię i daje motywację do współtworzenia miejsca, gdzie historia spotka nowe tradycje i przyszłość. Rozmach tego projektu daje możliwość pokazania światu najcenniejszych elementów rodzimej kultury kulinarnej.
WuWu wskrzesza polską kulturę łączenia wódki z prostymi daniami nadając temu duetowi nową wartość. To wspaniały duet, dzięki któremu będziemy się wspólnie przyglądać przedwojennym warszawskim salonom. Odtwarzamy ducha miejsca, w którym ludzie są ugoszczeni i zaopiekowani, gdzie mogą zasmakować wspaniałej kuchni przedwojennej i odkryć na nowo ciekawe produkty, które mamy w Polsce.
Bistro WuWu działa w cyklu 24h. Rano towarzyszymy gościom w pobudce, potem wspólnie przechodzimy przez poszczególne etapy dnia od lunchu do kolacji, a weekendowo rozkręcamy się muzycznie.
Już w okresie międzywojennym każdy nowo otwarty lokal gastronomiczny, ale i nowe danie w menu wywoływało emocje, radość, ciekawość i plotki.
Restauracja ZONI to przestrzeń udanych spotkań i dobrych relacji, miejsce do ważnej rozmowy, której towarzyszy doświadczenie polskiej kuchni tradycyjnej a równocześnie nieprzewidywalnej i zaskakującej. Miejsce, gdzie działy się i dziać będą ważne rzeczy i tę historię czuje się w DNA tej przestrzeni.
ZONI to opowieść o tożsamości polskiej kuchni. Zapewniając gościom kuchenną medytację czaruje autorską kuchnią Aleksandra Barona – która jest nietuzinkowa, pełna oryginalnych smaków, nowoczesna, a zarazem silnie zakorzeniona w polskiej tradycji, lokalności i szacunku do produktów.
Tu cofniesz się w czasie, pobudzając wszystkie zmysły. Do zobaczenia na Placu Konesera 1 w Muzeum Polskiej Wódki
IP/TJ
Więcej na ten temat
|
|
Najczęściej czytane
Najnowsze informacje
wstecz
Wasze komentarze
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Twoja-Praga.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii